Russische keuken is een van de meest populaire en verspreide in de wereld. Franse keuken is feestelijk en elegant, Chinese keuken is exotisch, Russische keuken is gezond en lekker. Russische gerechten zijn makkelijk klaar te maken en ze vragen niet om veel vaardigheden en speciale ingrediënten.
Bekende gerechten zijn onder meer:
- borsj (bietensoep)
- Olivier (aardappelsalade)
- pelmeni (gekookte deeg zakken gevuld met vlees)
- rundvlees roll (fijngehakt vlees en kruiden gerold)
- kip kiev
- draniki (aardappelkoekjes)
- golubtsy (koolbladerrolletjes gevuld met vlees en rijst, bedekt met een tomaten bouillon)
- blini (pannenkoeken)
- Pirozhki (snack)
- ponchiki (donuts)
Er zijn vele andere gerechten, met rundvlees, varkensvlees, gevogelte en vis, alsmede aardappelsalade, groenten, paddestoelen, kaviaar, en een prachtig donker brood.
In de oude dagen graan tarwe, rogge, gerst, haver, gierst - was altijd het belangrijkste voedingsmiddel in Rusland. Brood blijft hun grote nationale voedsel. Veeteelt was altijd populair in Rusland, alsmede jagen - dus een ruime keuze aan vleesgerechten, inclusief die van wilde dieren en gevogelte. Pirozhki zijn altijd een voordelig tussendoortje. Pirozhki zijn gewoonlijk gevuld met verschillende soorten vlees, vis en bessen.
Grote gebieden door bossen en wouden, vooral in het noorden van Rusland, waren overvloedig in bessen en paddestoelen en dit goed voor een schat aan "gaven van de bossen" op de Russische tafel. Men moet ook niet vergeten over de visgerechten. Russische keuken was bekend om diverse delicatessen, vooral snack,
gemaakt van vis. Russische rivieren, meren en zeeën leverde veel van deze smakelijke en nuttige vorm van voedsel.
Eeuwen zijn voorbijgegaan: toenemende contacten met Westerse landen hebben geleid tot talrijke leningen in het Russisch koken. In de tijd van Peter de Grote hedendaagse fornuizen werd bekend in Rusland en samen met hen pannen, lepels, uitpersen en andere onmisbare keukengerei werden ingevoerd. Aan het begin van
de negentiende-eeuw Russische koks hebben diverse sauzen en dressings afgeleid van waarmee de Franse keuken beroemd was. Deze vernieuwingen werden een belangrijke aanvulling op traditionele Russische specerijen - mierikswortel en mosterd. Dit alles verrijkt ongetwijfeld Russische kookkunst.
Nog een belangrijk feit moet worden vermeld voor een beter begrip van de Russische keuken tradities.
Russische keuken heeft een rijke geschiedenis en biedt een breed scala aan soepen, gerechten gemaakt van
vis, granen gebaseerde producten en dranken. Groenten, fruit, paddestoelen, bessen, kruiden spelen ook een belangrijke rol, terwijl vlees in mindere mate. De Russische producten, zoals kaviaar, zure
room, boekweit, rogge meel, enz. hebben een grote invloed op de wereldkeuken gehad.
Rusland is een orthodoxe land en alle feesten waren altijd strikt gevolgd. In totaal zijn er meer dan 200 dagen in een jaar waarin de orthodoxe christenen moeten voorkomen het eten van vlees, melk en zuivelproducten (waaronder boter), eieren. Dat is de reden waarom Russische keuken op grote schaal gebruik heeft
gemaakt van groenten, vis, bessen en paddestoelen. Met het oog op smakelijke gerechten met slechts fruit is het noodzakelijk om de verschillende kruiden te gebruiken voor het koken. Russen gebruiken dille, peterselie, selderij, later gebruikten ze andere spec., die werden geleverd uit andere landen - peper,
kaneel,kardemom, kruidnagels. Bijna alle gerechten zijn uien. Hieronder vindt u een lijst van de meest populaire Russische gerechten.
RUSSISCHE voorgerechten (salades) zien er mooi uit en ruiken erg lekker, ze stimuleren de eetlust. Sommigen van hen zijn vrij pittig. Ze worden geserveerd met diverse kruiden en specerijen, zoals mierikswortel, mayonaise, Kvass, knoflook en pikante tomaten sauzen, enz., dat levert de bijzondere scherpte aan het gerecht.
RUSSISCHE SOEPEN. In Rusland worden soepen geserveerd als de eerste gang. In de Russische taal was het woord "soep" vrij laat genaturaliseerd. Oorspronkelijk werden de Russische soep genaamd "khlebovo" of "pokhlyobka" - soep met granen. De typisch Russische soepen zijn schi (soep met kool), borsj (suikerbieten en koolsoep), rassolnik (soep met gemarineerde komkommers), okroshka (koud Kvass soep) en solyanka (soep met groenten, gemarineerde komkommer, olijven en stukjes vlees).
RUSSISCHE vleesgerechten. Russische keuken is altijd rijk geweest aan vleesgerechten van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, gevogelte etc. Vleesgerechten worden meestal geserveerd met groenten (meestal gebakken) of aardappelpuree, noedels of granen.
RUSSISCHE warme visgerechten. In Russische keuken zijn visgerechten de meest favoriete. De rivieren, meren en zeeën waarop Russische volk vestigde gaf hen altijd deze smakelijke en toegankelijke eten.
Vooral gewaardeerd werden steur, zalm en andere vissen van deze soort. Meestal wordt vis geserveerd met gebakken aardappelen of aardappelpuree.
RUSSISCH gebak. In het Russisch koken zijn brood en gebak altijd bijzonder belangrijk. Gasten worden ontvangen met brood en zout. Van niet minder belang waren taarten - een symbool van welvaart en welzijn.
Russische vrouwen zijn beroemd om hun vaardigheden bij de voorbereiding van verschillende gerechten met deeg: blini (pannenkoeken en flensjes), kulebyakas, rasstegais, kaas gebak, kruiden-koeken, enz.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten